Lukovska Banja

Lekovite vode, izleti, znamenitosti
 • O Lukovskoj Banji


  Lukovska Banja

  Lukovska Banja, je poziconirana na jugu Srbije na obroncima Kopaonika na nadmorskoj visini od 681 m što je čini banjom na najvećoj nadmorskoj visini u Srbiji. Zahvaljujući nadmorskoj visini i šumovitom ambijentu Kopaonika banja se pored velikog broja izvora može pohvaliti i izuzetno čistim vazduhom.

  Lukovska Banja

  Lukovska Banja pruža mogućnost aktivnog odmora. Hoteli Jelak i hotel Kopaonik u Lukovskoj Banji u ponudi imaju otvoren i zatoren bazen sa toplom vodom. U blizini smeštaja Miljan se nalazi teretana, sportski tereni (mali fudbal, odbojka, košarka, tenis), sportska hala sa profesionalnom podlogom. Staze zdravlja biće odlične za male pešečke ture. U zimskom periodu možete skijati na ski stazi u Lukovskoj Banji.

  Lukovska Banja

  Svakako Vam preporučujemo izlete do ckva Sv. Đorđa u Lukovskoj Banji koja se nalazi na kamenom visu iznad banje, na visini od 945 m, odakle se pruža izuzetan pogled na celu kotlinu u kojoj je i sama Lukovska Banja. Do crkve se može doći kraćom i strmom stazom dužine 900 m (za sportiste i mlađe rekreativce) ili dužom stazom dužine 1900 m. Takođe možete obići i crkva Sv. Mine iz 16. veka na 6 km od Lukovske Banje u selu Štava . Izgrađena je od tesanog kamena i pokrivena kamenim pločama. Posebnu kulturnu vrednost ove crkve predstavljaju očuvane freske.